Естонія впродовж трьох років спрямує на відбудову Житомирщини 30 мільйонів євро

28.02.2023

Естонія впродовж трьох років спрямує 30 мільйонів євро на відбудову Житомирської області.

Про це повідомив очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в інтерв’ю Укрінформу.

«У нас є програма на використання 30 млн євро від Естонії впродовж 3 років. Естонія вирішила побудувати в Овручі дитячий садок. Ця громада розташована найближче до білорусі. Садочок вже активно будують, і є конкретні терміни, коли він буде готовий», – зазначив Бунечко.

Окрім того, міст у Малині, який розділяє місто на дві частини, відбудують у співфінансуванні 50% на 50% за кошти державного бюджету і гроші, які надходитимуть з Естонії.

«Коштів (на відбудову області після обстрілів – ред.), безумовно, не вистачає. Торік ми витратили майже 200 млн грн, які надійшли з резервного фонду державного бюджету та інших джерел. Їх спрямували на поточний ремонт вікон, дверей, дахів, аби люди мали можливість перезимувати. Разом із тим сума, потрібна на відшкодування зруйнованого житла, набагато більша», – додав начальник ОВА.

З початку повномасштабного вторгнення Житомирщина зазнала 103 ракетно-бомбових удари росіян, внаслідок яких пошкоджено або повністю зруйновано 3350 об’єктів. Найбільше від ворожих обстрілів постраждав житловий фонд.

newday.org.ua