ДТП на Житомирщині: водія деблокували з пошкодженого мікроавтобуса

19.03.2021

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що терміново необхідна допомога рятувальників у дорожньо-транспортній пригоді, яка трапилася на 123 км траси Київ-Чоп, поблизу с. Великі Кошарища Коростишівського району.

По прибуттю на місце події з’ясувалося, що пошкоджений мікроавтобус Opel Vivaro знаходиться впритул до відбійника, який розділяє обидві протилежні смуги руху. Всередині авто у свідомості знаходився лише водій 1983 р.н, якого затисло пошкодженими елементами конструкції передньої панелі та кермовою колонкою. Рятувальники спочатку відтягнули автівку від відбійника, а потім за допомогою гідравлічного інструменту зрізали двері біля водія. Та дістати чоловіка, не завдавши йому шкоди, не було змоги.

Тому бійці ДСНС вже зсередини транспортного засобу, через задні двері, зрізали металеву перегородку між водієм та салоном, підрізали елементи сидіння, розклали його, і лише після цього рятувальникам вдалося деблокувати чоловіка. Вони обережно перенесли травмованого на ноші медиків та транспортували його до «карети» швидкої допомоги. Водія було госпіталізовано до лікувального закладу у м. Коростишів з травмами різного ступеню важкості.

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучалося 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. О 00:20 чергове відділення рятувальників повернулося у розташування частини.