Для чого Коростенському водоканалу 45 тисяч яєць?

09.12.2019

Коростенське комунальне підприємство «Водоканал» придбало курячі яйця на 112 тис. 950 грн.

Тендерна інформація 26 листопада 2019 року була розміщена на сайті Prozorro, а вже 5 грудня визначився переможець, який поставить товар до «Водоканалу». В інформації про закупівлю йдеться, що яйця мають бути курячі, столові, харчові, І категорії в кількості 45 000 штук» – такі тексти заполонили Інтернет цими вихідними.

Фантазії коростенців були безмежні: «на новорічні салатики», «годувати рибу, щоб не здохла», «будуть компенсацію мешканцям будинків давати за відсутність водопостачання, день немає води в будинку, отримає кожен мешканець лоток яєць…», «курчат в інкубаторах будуть виводити» та інші. Та відповідь очевидна і проста: яйця – за шкідливість (працівники, зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці, безоплатно забезпечуються лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або іншими рівноцінними харчовими продуктами).

Як написав в соцмережах економіст Коростенського КП «Водоканал» Микола Сидорук: «Це тендер на рік. На підприємстві більше півтори сотні працівників з шкідливими умовами праці. Таке харчування передбачено лише за результатами атестації робочого місця спеціалізованою організацією, а не через примху керівництва «Водоканалу».

Олеся Дейнега

Читайте також: У Коростені відбувся творчий вечір Тимофія Сердечного

newday.org.ua