Дідусь відомого актора Девіда Духовни жив у Бердичеві

11.05.2021

Зірка «Секретних матеріалів» народився 7 сeрпня 1960 рoкy в Нью-Йoркy. Йoгo дiд пo бaтькiвськiй лiнiї, Moйшe Дyхoвний, жив y Бeрдичeвi, звiдки в 1918 рoцi eмiгрyвaв дo СШA. Oблaштyвaвшись в Нью-Йoркy, вiн влaштyвaвся жyрнaлiстoм щoдeннoї гaзeти, щo видaвaлaсь нa iдишi. Примiтнo, щo в квiтнi 2014 рoкy Дeвiд Дyхoвни в твiттeрi нaзвaв сeбe yкрaїнцeм: «Я вирiс, дyмaючи, щo я рoсiянин, aлe тiльки зaрaз зрoзyмiв, щo зaвжди бyв yкрaїнцeм. Нiкoли нe пізно змінитися», – написав кіноактор.

Про це повідомляє сайт Львів. Місто натхнення. 

Американський актор з українським корінням в юності мріяв стати письменником, але згодом захопився театром.

Девід Духовни зумів отримати стипендію, яка дозволила йому безкоштовно навчатися в одній з найпрестижніших шкіл Нью-Йорка. Разом з ним навчався Джон Кеннеді-молодший, син 35-го президента США Джона Кеннеді, та майбутній актор Джейсон Бех, відомий за роллю детектива-сержанта Хенка Войта в серіалі «Поліція Чикаго». Троє друзів часто проводили час біля Столичного музею мистецтв та в Центральному парку.

 Актор здобув популярність після виходу на телеекрани популярного серіалу «Секретні матеріали». Знявся в великій кількості повнометражних фільмів.

Девід Духовни – єдиний актор, який отримав «Золотий глобус» як найкращий драматичний актор у серіалі «Секретні матеріали» та кращий комедійний актор у «Секс і Каліфорнія». Він був чотири рази номінований на «Еммі» за ролі в «Секретних матеріалах», «Шоу Ларрі Сандерса» та «Життя з Бонні».

Усього в галузі кіно Духовни має 13 нагород і ще 47 номінацій, які залишилися без перемоги. А 25 січня 2016 року Девід Духовни був удостоєний іменної зірки на Голлівудській алеї слави.

Здобувши визнання у світі кіно, Девід реалізував також свою мрію стати письменником та написав декілька романів, два з яких були перекладені українською мовою.

Читайте також: “Бовсунівські бабусі” отримали гран-прі одразу двох фестивалів Львівщини

newday.org.ua