Декорації серіалу «Слов’яни», який знімали на Житомирщині, стануть туристичним об’єктом

11.10.2019

 Поблизу села Дениші на Житомирщині  кілька місяців тривали  зйомки 12-серійного серіалу «Слов’яни», прем’єра якого відбудеться на телеканалі «1+1». Проект є копродукцією українських та словацьких режисерів і продюсерів на чолі з міжнародним шоуранером та режисером Петером Беб’яком, який є володарем «Кришталевого глобусу» Карлових Вар та інших міжнародних кінонагород.

Відомо, що у сценах фільму знімалися також житомиряни та жителі області.

«У серіалі спостерігаємо за життям городища впродовж одного року, коли відбуваються всі ритуали, що були в давніх слов’ян у дохристиянський період. Починаємо від перетворення молодих хлопців на чоловіків, ініціації, а завершуємо літнім сонцестоянням, великим святкуванням життя. Крім того, бачимо ритуали поховання, народження, спілкування з іншими світами і т.д. За всім цим ми спостерігаємо очима людини, яка не належить до громади і бачить усе це вперше, новим поглядом, по суті – поглядом глядача», ‒ розповів головний сценарист з боку Словаччини Йозеф Колеяк.

Героями серіалу стали українські та словацькі актори. У бойових сценах серіалу задіяні каскадери світового рівня, які працювали над постановками, в тому числі в «Грі престолів», з британським кінорежисером і продюсером Рідлі Скотом та американським – Стівеном Спілбергом.

«Знімаючи історію про давніх слов’ян, які ще не розділилися на нації, ми раптом знаходимо єдність у сучасності. Це дуже цікавий життєвий досвід та унікальне переживання. За кілька тижнів роботи над проектом ми вже почали розуміти одне одного без перекладача. Це дійсно дивовижний досвід, це чудово!», ‒ поділився український режисер проекту Сергій Санін.

Наразі знімальний процес завершився, втім локації і декорації залишаться і надалі будуть доступні для туристів. Про це повідомляється в соцмережі. Крім цього, у соцмережі вже  опублікували оголошення з пропозицією за 300 гривень провести екскурсію територією, де проходили зйомки.

Читайте також: У Коростені відбудеться прем’єра фільму «Бовсунівські бабусі»

newday.org.ua