Декілька областей України можуть стати «червоними». Житомирщина – в зоні ризику

06.10.2021

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попередив, що декілька областей України можуть потрапити у «червону» зону карантину «найближчим часом», передає РБК-Україна.

ЩО ЗАБОРОНЯТЬ

Якщо регіон потрапить до «червоної» зони, то кафе, ресторани, спортзали, кінотеатри, театри та інші заклади зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані.

За словами прем’єра, у працівників поліції та інших органів є софт, завдяки якому вони перевірятимуть наявність COVID-сертифікатів.

Заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у очному форматі.

ЯКІ РЕГІОНИ МОЖУТЬ СТАТИ «ЧЕРВОНИМИ»

За даними Київської школи економіки, критеріям «червоної» зони відповідають Харківська, Запорізька, та Херсонська області. Також у зоні ризику Житомирська, Сумська, Хмельницька та Чернівецька області.

За даними МОЗ, показники 11 регіонів відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки. Це Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька. Місто Київ поки що за показниками відповідає «жовтій» зоні.

Міський голова Львова Андрій Садовий попередив, що у Львові можуть посилити карантин з 14 жовтня. Так рекомендує вчинити міський штаб оперативного реагування. Зокрема хочуть обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на COVID-19. Остаточне рішення, за словами Садового, ухвалять 8 жовтня після засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

КОЛИ РЕГІОНИ ПОТРАПЛЯТЬ В «ЧЕРВОНУ» ЗОНУ

Рішення про перехід регіону до «червоної» зони карантину має ухвалити Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вона може провести засідання 6-7 жовтня.

Читайте також: На Житомирщині підтвердили 382 випадки COVID-19, померли 14 хворих

newday.org.ua