Бути Лесею Українкою: книга розвінчує міфи про письменницю

11.02.2021

Львівська письменниця Наталка Малетич написала нонфікшн книжку про Лесю Українку “Леся. Мандрівний клубочок”. Видання для підлітків 11–16 років. Вийде в лютому в київському видавництві “Портал” до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Книжка зображує письменницю в незвичному світлі. Розповідає про її зацікавлення, родину та коло спілкування, побут, подорожі. Розвінчує міфи про неї.

“Ми щодня зустрічаємо Лесю Українку в пам’ятниках і назвах вулиць, на купюрах і в шкільних кабінетах. Але яким щодня бачила світ сама Леся? Жива людина, а не офіційний портрет. Що вона любила, з чого сміялася й сумувала, про що писала листи рідним, з ким дружила? Кумедні прізвиська для братів-сестер, домашнє навчання, стильні вбрання, нехіть до публічних виступів, далекі мандри. Певно, кожен знайде щось спільне з Лесею, яка називала себе boule vagabonde — “мандрівний клубочок”, – ідеться в анонсі.

Видання містить ілюстрації київської художниці Маші Фої.

Також до ювілею Лесі Українки “Портал” запустив флешмоб на сторінці у Facebook. Закликають читачів ділитися фотографіями з місць, де бувала авторка.

“В умовах обмеженого пересування така віртуальна мандрівка – це чудова нагода погортати власні фотоархіви й пригадати минулі подорожі”.

Онлайн-презентація новинки – 11 лютого о 16:00.

Читайте також: У соцмережах шириться флешмоб «Схожа на Лесю»

newday.org.ua