Арешонков переміг: апеляційний адмінсуд задовольнив вимоги кандидата у нардепи

01.08.2019

Сьомий апеляційний адміністративний суд 31 липня задовільнив апеляційну скаргу кандидата в народні депутати Володимира Арешонкова та ОВК 64, визнав рішення суду першої інстанції незаконним та постановив нове рішення, яким відмовив в задоволенні позовних вимог в повному обсязі кандидату в народні депутати Вячеславу Сігачову, повідомив Журнал Житомира. 

Як повідомила представник кандидата в народні депутати Володимира Арешонкова, доводи позивача щодо наявності порушень в роботі ОВК 64, які суттєво вплинули на волевиявлення громадян та на вибори, не знайшли свого підтвердження в результаті перегляду апеляційних скарг.

Ще раніше у Житомирському окружному адміністративному суді усі свідки казали про відсутність порушень (крім окремої думки), а позивачі домагалися перерахунку голосів. Три акти про порушення, які вони долучили до справи, в ОВК не подавались, тобто порушення не були зафіксовані належним чином і не могли бути представлені в якості доказів. Попри наведені факти окружний адмінсуд пристав на вимоги позивача. 

На сайті ЦВК оприлюднили результати голосування: Володимир Арешонков, самовисуванець, отримав 27,63% (22 056 голосів), кандидат Вячеслав Сігачов – 26,79% (21 416 голосів), Сергій Пашинський – 18,01% (14 402 голосів).

Фото: korrespondent.net

Читайте також: Володимир Арешонков переміг по 64-ому округу (опрацьовано 100% протоколів)

newday.org.ua

2159852