700 тис. грн вкрали на ремонті будинку культури в Словечному

13.05.2022

Підрядника, який робив капітальний ремонт будинку культури у селі Словечне Коростенського району (колишній Овруцький), підозрюють у заволодінні майже 680 тисячами гривень бюджетних коштів. Про це повідомили у прокуратурі Житомирської області.

«Звітуючи у грудні 2018 року про виконання ремонту, директор фірми-підрядника за змовою із інженером із технагляду вніс до офіційних документів завищені обсяги витрачених матеріалів та виконаних робіт. Попри недостовірність офіційних документів, інженер свідомо завірив їх своїм підписом», ‒ йдеться у повідомленні.

Як наслідок, із бюджету було переплачено підприємцю близько 680 тис. грн бюджетних коштів.

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді застави. Вони мають становити для директора фірми ‒ майже 500 тис. грн, для інженера ‒ майже 200 тис. грн. Також готується клопотання до суду про накладення арешту на наявне у них майно з метою можливою подальшої конфіскації.

У прокуратурі зазначають, що керівник фірми вже не вперше попадається на подібних злочинах. Попередні зловживання бюджетними коштами стосувалися капітального ремонту спортзалу ДЮСШ в Овручі та спортивного майданчика зі штучним покриттям у Народичах. Обидві справи розглядаються у судах.

newday.org.ua