У Житомирі вшанували пам’ять Сергія Корольова

12.01.2023
У Житомирі відбулися заходи з нагоди 116-ї річниці від дня народження конструктора ракет і космічних кораблів Сергія Корольова.

Про це повідомляє Житомирська обласна рада, передає Укрінформ.

Пам’ять вченого вшанували покладанням квітів до пам’ятника центрі міста та до бюста Корольова біля Національного музею космонавтики. Там для відвідувачів влаштували інтерактивні екскурсії у зорельоті «Еней» та Міжнародною космічною станцією у VR-окулярах. Окрім того, відбулися екскурсія експозицією «Космос» та презентація родинних реліквій «Зв’язок часів» у меморіальному будинку-музеї академіка С.П. Корольова.

Український вчений, відомий конструктор ракет і космічних кораблів Сергій Корольов народився в Житомирі 12 січня 1907 року. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ та вихід людини в космос. У 1938 році Корольова необґрунтовано репресували і засудили на тривалий термін ув’язнення. Спочатку відбував його на Колимі, а потім у Бутирській в’язниці. Його звільнили у 1944 році. З 1946 року і до кінця життя Корольов був головним конструктором балістичних ракет.

newday.org.ua