Повідомили про підозру у державній зраді молодику з Житомирщини, який воює на боці росії

15.02.2023

Слідчі СБУ повідомили про підозру у державній зраді жителю Житомирщини, який перейшов на бік ворога і воєю проти України на боці росії.

Про це повідомила пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

Державним зрадником виявився 23-річний мешканець із невеличкого села у Звягельському районі Житомирщини.

Ще неповнолітнім він часто виїздив до тимчасово окупованого російською федерацією Криму, де його і без того проросійські погляди тільки посилювалися. Щойно отримавши паспорт громадянина України та покинувши навчання у професійно-технічному училищі у районному центрі, хлопець переїхав жити до АР Крим.

Там штукатур-недоучка набув «додаткового» громадянства країни-агресора та у 21 рік спочатку добровільно призвався до лав збройних сил росії, а згодом – уклав контракт зі зс рф та отримав військове звання «молодший сержант».

Упродовж декількох років зловмисник зі зброєю в руках виконував бойові завдання у складі берегових ракетно-артилерійських військ військово-морських сил чорноморського флоту рф.

З перших днів повномасштабного вторгнення державний зрадник у складі свого артилерійського розрахунку протитанкового дивізіону 8 окремого артилерійського полку намагався безуспішно «асвабадіть» Херсонську область від самих українців, «накриваючи» артилерійським вогнем мирні міста та села.

На підставі зібраного масиву доказів слідчі спецслужби повідомили фігуранту про підозру за ч.ч.1 та 2 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення. Наразі готуються процесуальні документи для оголошення підозрюваного у розшук.

Документування злочину проводили співробітники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

newday.org.ua